IZLIJEČILA SAM HEMEROIDE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN BEZ OPERACIJE: Uradite ovo i riješite se bola i muke!

 


Rektalni problemi, nažalost, mogu pogoditi svakog i u svako vrijeme. Međutim, postoje stvari koje možete odraditi kod kuće i olakšati si simptome ili ih trajno ukloniti.

Ležeći je položaj najprikladniji za one koji pate od hemoroida jer se na taj način mogu riješiti bolnih osjeta u zdjelici i anusu. Osim toga, preporuča se korištenje medicinskih krema koje će ukloniti upalni proces tokom noći. (Tekst se nastavlja ispod)

Najpogodnija pozicija za spavanje je ležanje na boku, a najbolje je da mijenjate strane tako da krv ne stagnira. Ne preporuča se spavati na leđima jer ta pozicija olakšava protok krvi u vene rektuma, čime se povećava pritisak na ovom području.

Aloe vera

Aloe vera je izvrstan lijek koji omogućuje izliječenje u početnim fazama razvoja hemoroida i može pomoći u uklanjanju bilo kakvih nelagoda u kasnijoj fazi. Jedna od najvećih prednosti ove biljke je u njezinu hipoalergenskom učinku, što znači da može pomoći ukloniti upalni proces i poticati brzo ozdravljenje tkiva. Kada se uzima oralno, aloe vera može imati laksativni učinak, a meka stolica znači da se sluznica rektuma neće ozlijediti. 

Također možete primijeniti aloe veru u obliku losiona ravno na anus. Ove metode mogu biti učinkovit način uklanjanja boli i otekline te mogu zaustaviti krvarenje. (Tekst se nastavlja ispod)

Bijeli luk

bog svojih protuupalnih svojstava, bijeli luk se koristi za liječenje hemoroida jer potpuno uništava infekciju u venama i uklanja sve kasnije upale. Češnjak pomaže smanjiti hemoroide i ne uzrokuje nikakvu nelagodu.

Recept za pastu od češnjaka:

Pomiješajte jednu žličicu meda, 20 g fino nasjeckanog češnjaka i 50 ml mlijeka. Kuhajte smjesu uz stalno miješanje. Gustu masu treba pažljivo usitniti i ostaviti da oko 3 sata. (Tekst se nastavlja ispod)

Nanesite pastu na tampon i upotrijebite ga prije spavanja. Također možete jednostavno podmazati upaljeni hemoroidni čvor.

Vlaknasta prehrana

Crijeva bi trebala raditi glatko, a takav učinak može se postići redovitom konzumacijom povrća bogatog vlaknima, cjelovitih žitarica, voća, šljiva, zobenom kaše, heljde i ječma. Vlakna pomažu pri uklanjanju toksina, normaliziraju razinu kolesterola u krvi, potiču povećanje obujma fekalne mase te jačaju crijeva.

Primjedbe