OVE NAMIRNICE SU SPAS ZA BUBREGE, AKO VAM JE ŽIVOT MIO KONZUMIRAJTE IH: Uklonite toksine iz tijela za 2 dana!

 


Osim smanjenja unosa soli, redovnog hidriranja i unošenja neophodnih vitamina i minerala, da bismo pročistili bubrege moramo promijeniti režim prehrane.

Stručnjaci preporučuju hranjiv i zdrav režim prehrane koji će za samo 2 dana očistiti bubrege od nagomilanih štetnih toksina. Ovaj dvodnevni režim vrši detoksikaciju organizma te jača bubrege, a sastavljen je od namirnica koje su presudne za zdravlje tog organa. (Tekst se nastavlja ispod)

Tokom prvog dana za doručak popijte napitak napravljen od polovine iscijeđenog limuna, đumbira, soka od cikle i suhih brusnica. (AKO PIJETE TABLETE ZA VISOK PRITISAK IZBJEGAVAJTE DJUMBIR)

Za ručak napravite smuti od 1 šalice bademovog mlijeka, pola šalice tofua, pola čaše špinata, 1/4 čaše bobičastog voća, pola jabuke i 2 kašike bučinih sjemenki. Večera se sastoji od velike zelene salate i 120 g proteina (piletina, riba ili tofu). Za užinu možete jesti grožđice ili 1/4 čaše kikirikija.

Drugog dana detoksikacije bubrega, za doručak napravite smuti od 1 čaše sojinog mlijeka, 1 zaleđene banane, 1/2 čaše špinata, 1/2 čaše borovnica i 1 kašika spiruline. (Tekst se nastavlja ispod)

Za ručak napravite kašu od prosa, a u nju dodajte šalicu svježeg voća po želji i 2 kašike bučinih sjemenki.

Večera je ista kao prvog dana, samo uz nju dodajte i pola šalice kuhane pšenice, sok od svježe iscijeđenog limuna ili naranče.

Primjedbe