Limun, so i Biber: Koristite ih kod ovih 7 tegoba, oduševit će vas

 

Između mnogih savjeta koje dijele pristalice tradicionalne medicine, upotreba limuna sa raznim začinima zaslužuje posebnu pažnju. Dobro dođe, vjerujte nam!

Danas govorimo o kiselim citrusima sa solju i biberom. Ovaj lijek prvenstveno pomaže kod prehlade, ali se isplati saznati i o ostalim njegovim korisnim svojstvima. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovo je jako moćna kombinacija, evo i za šta sve:

Za prehlade, naročito kada kašljete, pijte puno tople tečnosti. Ali za brži oporavak dodajte malo soli, bibera i limunovog soka u vodu ili čaj.

Ako vas grlo boli, isperite ga sledećim rastvorom: 200 ml tople vode, ½ kašike limunovog soka i ½ kašičice soli.

Kupke za nokte biće efikasnije ako im dodate par kapi limunovog soka i prstohvat soli.

Aroma kupke sa limunom i solju su najprijatniji način da se oslobodite celulita.Za mamurluk pijte sok od paradajza sa 2-3 kapi limunovog soka, prstohvatom soli i crnim biberom.

Ako imate problema sa prekomjernom težinom, konzumirajte 1 čašu tople vode sa ¼ kašike mljevenog bibera, 1 kašikom meda i 2 kašike soka od limuna. (Tekst se nastavlja ispod)

Kod mučnine uzimajte vodu sa dodatkom limunovog soka i crnog bibera.

Može se koristiti i u kulinarstvu!Ako sameljete koricu limuna, crni biber i so, dobit ćete predivne začine koji će ne samo poboljšati ukus vašeg omiljenog jela, već i ubrzati metabolizam.

Limun sa solju i biberom je odličan lijek, nije samo za prehladu!Zato uvrstite i vi ovu kombinaciju u svoju ishranu.

Primjedbe